Tyrniglögi

maanantai 29. joulukuuta 2014


Olen tähän asti aina hakenut glögini kaupan hyllyltä, mutta tänä jouluna tuli testattua uutta glögireseptiä poikaystävän vanhempien luona, joiden pihasta löytyy oma tyrnipensas ja siten kotoa tyrnimehua ja pakasteestakin tyrnimarjoja varmaan vuoden tarpeeseen. :) Tyrni alkuun mietitytti sen kirpeyden vuoksi, mutta ai että kuulkaas tämä yhdistelmä oli namia! Tyrni ei maistunut yhtään juomassa kirpeältä vaan glögi oli miellyttävän ja lempeän makuinen. Suosittelen kokeilemaan! Kivaa vaihtelua perinteiselle glögille. :) Ja tyrnihän sisältää hurjan paljon c-vitamiinia, todellinen terveysmarja!




AINEKSET:
(4 annosta)

5dl omenamehua
1dl makeutettua tyrnimehua
2 kanelitankoa
2 tähtianista
1,5rkl ruokokidesokeria

Kiehauta kattilassa kaikki ainekset, siirrä kattila syrjään ja anna glögin maustua kannen alla 15 minuuttia.

Siivilöi mehu (me vain poimimme kanelitangot ja anikset pois juomasta).
Jos juoma on ehtinyt jäähtymään, voit kuumentaa glögin uudelleen kiehuvan kuumaksi, mutta älä enää keitä.

Nautinnollisia glögihetkiä! :)


(alkuperäinen ohje löytyy Maalla - lehdestä)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground