Sitruunainen lohi-rucolapasta

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Vaikka itse harvemmin valitsen ravintolan ruokalistalta kermapohjaisia ruokia taikka kotona teen todella harvoin (rehellisesti ehkä pari kertaa vuodessa) mitään kermaan liittyvää ruokaa, tämän lohipastan kohdalla olen tehnyt lopullisesti poikkeuksen. On nimittäin sen verran maukas pasta kyseessä!

Kermakastike näyttelee kuitenkin tässä pastassa vain sivuroolia, pääosassa lohen kanssa on ehdottomasti virkistävä sitruunankuori ja ihana tuore rucola. Siihen kun lisätään vielä pinaatti-tuorepastaa... Nams, meillä kotona todellakin tykätään. :)




AINEKSET
(n. 6 annosta)

1kg ruodotonta lohifileetä
2pkt pinaatti tuorepastaa
1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 sipuli
2,5dl ruokakermaa 15% (laktoositon)
reilulla kädellä mustapippuria, sitruunapippuria
maun mukaan suolaa
tuoretta rucolaa
parmesanjuustoraastetta

Mausta lohi ensin suolalla ja anna kalan maustua n. puolisen tuntia.
Pyyhi enimmät suolat kalan pinnalta pois ja leikkaa lohi suurehkoiksi kuutioiksi.

Laita vesi kiehumaan kattilassa pastaa varten (voit lisää veteen halutessasi suolaa).
Tuorepastan keittoaika on yleensä vain 2-3min!

Pilko sipuli pieneksi ja raasta sitruunan kuori.
Paista pannulla ensin sipulit.
Lisää sitten sitruunankuoriraaste, ruokakerma, sitruunanmehu ja lopuksi lohi.
Mausta mustapippurilla, sitruunapippurilla, ripauksella suolaa.
Anna kiehua hieman pienemmällä lämmöllä n. 5min.

Sekoita valmis kastike ja valutettu tuorepasta keskenään pannulla.

Valmiin pastan kruunaa annoksen päälle ripoteltu parmesaaniraaste ja iso kasa tuoretta rucolaa.








Herkullista keskiviikkoa ♥ 


1 kommentti:

Proudly designed by Mlekoshi playground